2023. március 22., szerda 18:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 22., szerda (OS) - Dobrev Klára: A magyaroknak sokat kell tanulnia a Brexit példájából - Beszámoló a brit árnyék-miniszterelnökkel való találkozóról

    Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök a Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel való találkozója után élőben jelentkezett be a Facebook-oldalán. Az élő videóban elmondta: a találkozón szóba került az orosz agresszió után kialakult helyzet és a Brexit is.

Dobrev Klára elmondta: a magyar emberek a NATO-csatlakozás mellett döntöttek nagy többséggel, a Brexittel kapcsolatban pedig azt mondta: Nagy-Britannia szenved az Unióból való kilépés utóhatásaitól, a Munkáspárt ezért több csomagot állított össze, hogy hogyan lehetne enyhíteni a káros következményeket. Dobrev Klára szerint a magyaroknak sokat kell tanulnia a Brexit példájából.

A tárgyaláson az árnyék-miniszterelnökök végig vették Magyarország és Nagy-Britannia közös problémái közül a kint tanuló és dolgozó magyarok helyzetét, hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni a munkavállalást és a tanulást. Dobrev Klára hozzátette: az Árnyékkormány azért is utazott Londonba, hogy barátokat, szövetségeseket gyűjtsön, ezt a munkát pedig folytatni fogják.

Az élő videó Dobrev Klára Facebook-oldalán érhető el.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.