2023. március 23., csütörtök 07:36

A Hintalovon Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. március 23., csütörtök (OS) - Felelősen a gyerekekért – Útjára indította a "Gyermekbarát média és reklám" védjegyét a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány.

    A gyerek nem biodíszlet. Az egyes gyermekcsoportok mindennapokban láthatatlan problémáit is fontos megmutatni. Minden gyerekről szóló tudósításban és minden reklámban, amiben gyerek szerepel, tiszteletben kell tartani az alapvető gyermekjogokat. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezekkel a célkitűzésekkel indította útjára a "Gyermekbarát média és reklám – Felelősen a gyerekekért" védjegyet, amire bármely cég, tartalomszolgáltató, médium vagy ügynökség pályázhat. A program elindítását többéves előkészítő folyamat alapozta meg.

A védjegyhasználathoz egyrészt az alapítvány által szervezett megfelelési programban szükséges részt venni. Ennek középpontjában a jogszerű és etikus gyermekreklámok és -médiatartalmak állnak. Másrészt a szervezetnek a felelősségvállalását tükröző belső szabályzatot kell bevezetnie és az ahhoz kapcsolódó feladatokat, képzéseket elvégeznie.

Ezeknek a kritériumoknak első alkalommal a Nők Lapja hetilap és márkakiterjesztései feleltek meg, így 2023-ban megszerezték a "Gyermekbarát média és reklám" védjegyet. Az alapítvány bízik benne, hogy a jövőben több reklámügynökség, márka és médium jelentkezik majd a védjegyhasználatra.

A programban részt vevő cégek számtalan előnyhöz juthatnak a védjegyhasználat által. A vállalatok ezzel azt üzenik a vásárlóiknak, hogy elkötelezettek a jövő generációinak védelméért és valódi felelősséget vállalna.

     Kiadó: Hintalovon Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.