2023. március 27., hétfő 10:44

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2023. március 27., hétfő (OS) - Esélyt teremtett a munka világába való visszatérésre a "Felzárkózási mentorhálózat fejlesztése" című projekt

    Eredményesen zárult az EFOP 1.3.2-16-2016-00001 azonosítószámú, "Felzárkózási mentorhálózat fejlesztése" című projekt, amelynek célja a munkaerőpiacról tartósan kiszorult hátrányos helyzetű emberek visszasegítése a munka világába, képzési vagy segítő programba való bevonásukkal, folyamatos támogatásukkal.
A projekt eredményeként a hátrányos helyzetű, főként roma emberek képessé váltak a nyílt munkaerőpiacra átvezető, aktív munkaerőpiaci, képzési vagy segítő programokba történő belépésre az egyénre szabott tanácsadás és támogatás segítségével.

A fejlesztés segítségével a projekt 76.640 hátrányos helyzetű, kedvezőtlen adottságú területen élő, aktív korú, a munka világából kiszorult személyt ért el, közülük 11.732 főt mentorálási folyamatban részesített. A projekt indikátorát a tanulástechnikai tréningen részt vevő több mint 2300 mentorált adta, akiknek 100%-a munkaerőpiaci képzésben részesült, a mentoráltak több, mint  80%-át sikerült foglalkoztatást elősegítő programba irányítani. A célcsoport tagjaival 100 fő mentor foglalkozott, munkájukat 10 mentorkoordinátor támogatta.
A program keretén belül 208 db tájékoztató workshop került megtartásra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 2,582 Mrd Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kiemelt projektjeként.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.