2023. március 28., kedd 09:06

A(z) Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. március 28., kedd (OS) - Reagálás az index.hu-n, illetve a magyarepitok.hu oldalon megjelent, a Déli Körvasúttal, valamint a Hamzsabégi sétánnyal kapcsolatos félrevezető állításokra.

    A POPÉK felháborítónak tartja a nevezett sajtótermékek cikkeiben megjelent sugalmazásokat, miszerint a Hamzsabégi sétány szemétlerakó és "hajléktalan tanya" lenne. A Magyar Építők a illusztrációként nem a Hamzsabégi sétányon készült képeket használta, hanem a vasúti töltés más részein készülteket, amik a MÁV hibájából vannak elhanyagolt állapotban. Ráadásul elhallgatták, hogy a Körvasút, illetve az utána következő környezetrendezés két külön projekt keretében valósulna meg, és ez utóbbit Lázár János miniszter lehúzta a megvalósítandó projektek közül.  Zöldfolyosó létrehozásáról írnak, miközben már most is van zöldfolyosó, amit pont a beruházás tenne tönkre. A cikkek arról sem szólnak, hogy a beruházás miatt letarolnának 1000 db fát, és a helyükre 6 méter magas betonfalat építenének. Személyforgalmi fejlesztésekről írnak (amivel mi is egyetértünk), de eközben elhallgatják a teherforgalom növekedését. Néhány éve még a kormány is a V0-ra terelte volna a teherforgalmat, de végül a Budapest-Belgrád fejlesztés miatt úgy döntöttek, hogy a sétány mentén bővítik a vágányokat. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben folyamatban van a beruházás környezetvédelmi engedélyét felülvizsgáló bírósági per, addig az alperes kormány a hozzá közel álló médiában próbálja meg egyoldalú információkkal félretájékoztatni a közvéleményt.

     Kiadó: Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.