2023. március 30., csütörtök 17:32

A Humusz Szövetség közleménye
    Budapest, 2023. március 30., csütörtök (OS) - Nemzetközi Hulladékmegelőzési Világnap: nulla hulladékkal egy jobb világért! "Örömünkre szolgál, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete úgy döntött, hogy március 30-át Nemzetközi Hulladékmegelőzési Világnappá nyilvánítja. A hulladékmegelőzés fontosságának felismerésében visszaköszön a világ különböző pontjain működő szervezetek több évtizedes társadalmi-környezeti aktivizmusa. E szervezetek együtt dolgoznak azon közösségekkel, amelyeket leginkább érintenek a természeti erőforrások kizsigerelése és a globális túltermelés rendszere által okozott környezeti és társadalmi igazságtalanságok" -írja a Globális Szövetség a Hulladékégetés Alternatíváiért (GAIA) nyilatkozatában, amelyet a Humusz Szövetség is aláírt.

    A mai napon is szeretnénk megerősíteni, hogy a nulla hulladékra való törekvés az összes erőforrás megőrzését jelenti a termékek, a csomagolóanyagok és anyagok felelős előállítása, fogyasztása, újrahasználata és hasznosítása révén anélkül, hogy elégetnénk azokat. Azt is jelenti továbbá, hogy nem történik olyan káros kibocsátás a földbe, a vízbe vagy a levegőbe, amely veszélyeztetheti a környezetet vagy az emberi egészséget.
A zero waste kifejezés azt jelenti, hogy csak azt vonjuk ki a természetből, amire szükségünk van, és biztosítjuk, hogy minden közösség virágozzon, miközben tiszteletben tartjuk a bolygónk határait, hogy újratermelődhessen az, amit elveszünk, és kellőképpen ártalmatlanítsuk azt, amit visszahelyezünk a természetbe.
További részletek a Humusz honlapján.
     Kiadó: Humusz Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.