2023. március 31., péntek 14:42

A Magyar Autóklub közleménye
    Budapest, 2023. március 31., péntek (OS) - A Magyar Autóklub 14 pontja a Széchenyi lánchíddal és a környezettudatos struktúraváltás kérdéseivel kapcsolatban

        A Fővárosi Önkormányzat a kerékpáros közlekedés és az élhetőbb városi környezet érdekében a közúti közlekedés körülményeit rontó intézkedéseket hozott és számos ilyen döntés napirenden van (Lánchíd lezárása; M3 metrópótló buszsávok kerékpársávvá alakítása; Pesti alsó rakpart kétütemű lezárása; Kós Károly sétány lezárása; Nyugati téri és más felüljárók elbontása; két közúti sávos Rákóczi út), eközben az elfogadásközeli új mobilitási stratégiában az új Duna-hidak, közúti gyűrűk másodlagosak, az M0 gyűrű bezárása szinte nemkívánatos. Az újabb és újabb bejelentéseknek se szeri se száma, az intézkedések együttes volumenét és forgalmi hatását se a lakosság, se a szakmai szervezetek nem tudhatják. Itt az idő, tenni kell valamit.
     A Magyar Autóklub Országos Elnöksége a 2023.03.30-i ülésén 14 pontba foglalt állásfoglalást fogadott el, amelyet közread. Szervezetünk feltétlenül fontosnak tartja, hogy az érintett szakterületek, civil szervezetek, maga a lakosság megnyugtató választ találjanak a 14 felvetésre, de nyilván a konszenzus megteremtésében kiemelt felelősség hárul a főváros vezetésére.
     A közlekedésszervezés döntéseit megelőző eljárás során iránymutató követelmények 14 pontja, és annak részletes szakmai kifejtése a Magyar Autóklub hivatalos honlapján és Autósélet weboldalán, a hírek rovatban olvasható.

     Kiadó: Magyar Autóklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.