2023. március 31., péntek 17:01

A VIDÉK Szövetségének közleménye
    Budapest, 2023. március 31., péntek (OS) - A VIDÉK Szövetsége felajánla szakmai segítségét a Magyar Kormánynak, hogy elősegítse a hazai vidéki vállalkozók digitális fejlődését.

    A VIDÉK Szövetsége legfontosabb célja, hogy a vidéki Magyarország digitális fejlődése hatékonyan előre mozduljon, és segítse a vállalkozások bekapcsolódását a hazai Internet világba.
Ez elsősorban a digitális megjelenés támogatása: Legyen minden vállalkozás jelen az Interneten!
Bár a 2020-as statisztikai adatok értelmében a hazai vállalkozások 2/3-a rendelkezik honlappal, ezzel együtt is a rangsor legrosszabb utolsó 6. helyére kerültünk. A helyzet csak rosszabb, ha azt is megvizsgáljuk, hogy ezeknek a vállalkozásoknak milyen állapotban vannak a honlapjaik. Jelentős részük elavult vagy nem tekinthető használhatónak.
Ezek után A VIDÉK Szövetsége megdöbbenve konstatálta, hogy a Magyar Kormány felszámolja a Digitális Jólét Nonprofit Kft és ezzel együtt a Digitális Jólét Programot, amely talán az utolsó esély volt.
Megdöbbenve tapasztaltuk, annak ellenére, hogy  Magyarország kiemelkedő helyet foglal el a "programozói szakember piacon", az Internet szolgáltatók és vállalkozások profitja kiemelkedő, nem találkoztunk támogatói szándékkal.

A VIDÉK Szövetsége felajánla szakmai segítségét a Magyar Kormánynak, hogy elősegítse a hazai vidéki vállalkozók digitális fejlődését.
     Kiadó: A VIDÉK Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.