2023. április 14., péntek 16:27

Az Országos Kórházi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2023. április 14., péntek (OS) - Az Országos Kórházi Főigazgatóság folytatja a "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat"-programot.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2023. április 1-jei fordulónappal átvette az eddig a Nemzeti Népegészségügyi Központ fenntartásában működő szűrőbuszokat és az azok irányítását végző munkavállalókat. A kórházfenntartó célja a szűrések regionális szemléleten alapuló lakosságközeli kiterjesztése és megerősítése.

A program műszaki hátterét képező szűrőbuszok jelenleg az OKFŐ pátyi telephelyén várják a részletes műszaki átvizsgálást és a szűréshez szükséges orvostechnikai eszközök felszerelését. Ezt követően a kórházfenntartó a szűrőbuszokat áthelyezi a kijelölés alatt lévő kórházakba. A szűrések felügyelete ezután is az OKFŐ szervezésében marad.

Kiadó: Országos Kórházi Főigazgatóság