2023. április 27., csütörtök 16:44

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. április 27., csütörtök (OS) - Koncertek 3 lengyel városban a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával

    Gdańskban, Varsóban és Krakkóban kerülnek megrendezésre az ingyenes koncertek a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus közreműködésével. A kiváló művészek Király László zeneszerző Katyń Requiemjét mutatják be illusztris helyszíneken.
     A kompozíció, amely a katyńi mészárlás áldozatai előtt tiszteleg, és a lengyelek és magyarok barátságának újabb bizonyítéka, Polner Zoltán költő és Cyprian Kamil Norwid verseire íródott. A koncertek Varsóban a Mindenszentek templomában (Kościół Wszystkich Świętych), Krakkóban a Juliusz Słowacki Színházban (Teatr im. Juliusza Słowackiego w Krakowie), Gdańskban pedig a Második Világháború Múzeumának konferenciatermében (Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku) hallgathatók majd meg.
A programsorozat a Wacław Felczak Alapítvány, a Kis-lengyelországi vajdaság, Magyarország Krakkói és Gdański Főkonzulátusa, a varsói Liszt Intézet, a Balassi Szövetség, a lengyel RENGL vállalat, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a krakkói TVP 3-as csatorna, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával és együttműködésének eredményeként jött létre.
     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.