2023. május 4., csütörtök 16:14

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. május 4., csütörtök (OS) - Czomba Sándor: Tovább erősödik a társadalmi párbeszéd Magyarországon

    Ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), amelyen a munkavállalói, munkáltatói és kormányzati oldal egyhangú támogatása mellett döntöttek a VKF Eseti Bizottsága létrehozásáról. Az új fórum felállítása is bizonyítja, hogy a Kormány prioritásként kezeli a társadalmi párbeszéd erősítését, mely hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a munkaalapú társadalom megerősítéséhez.

A foglalkoztatáspolitikai intézkedések kidolgozásakor kiemelten fontos a szociális partnerek minél erőteljesebb bevonása, hiszen így a munkaerőpiac minden szegmense képviselteti magát a döntések meghozatalakor. A VKF Eseti Bizottsága létrehozásának célja, hogy mint háromoldalú konzultatív, véleményező és javaslattevő testület, rendszeresen egyeztessen a foglalkoztatást érintő jogszabályi változásokról, a munkaerőpiaci programokról, a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról. A Bizottság a foglalkoztatási szakterületet érintő stratégiai dokumentumok koncepciójáról, valamint az európai uniós tagságból fakadó kötelezettségek miatt véleményezésre bocsátandó dokumentumokról is véleményt mondhat. A Bizottság összehívását bármelyik fél kezdeményezheti.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.