2023. május 26., péntek 12:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Csökkent a házasságkötések és a születések száma, mert az orbáni infláció megbuktatta az orbáni családpolitikát

    Drasztikusan csökkent a házasságkötések és a születések száma az elmúlt egy évben a KSH adatai szerint. Ez nem csak az Orbán-kormány családpolitikájának súlyos kudarca, hanem az orbáni infláció következménye is.

A Demokratikus Koalíció szerint lehullott a családbarát Orbán-kormány hazug álarca, hiszen az orbáni infláció által előidézett súlyos megélhetési válság miatt csökkent a magyarok családalapítási kedve, emiatt házasodnak kevesebben és születik kevesebb gyerek. Az orbáni infláció egyre nagyobb részét emészti fel a fizetéseknek és a családi pótléknak, egyre nehezebb fizetni a dráguló élelmiszereket, a hétszeresére emelt rezsit és a növekvő lakáshitel-kamatokat. Egyre több magyar pár kénytelen feladni az álmát a saját lakásra és a családalapításra, mert amíg Orbán Viktor hatalmon van, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Ráczné Földi Judit
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.