2023. május 26., péntek 13:18

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Az LMP kikéri a Paks 2 szerződésmódosítások részleteit -

    Az LMP írásbeli kérdést nyújt be annak érdekében, hogy megtudjuk, miként módosult Paks 2 kivitelezési és finanszírozási szerződése. Egy ilyen nagy, közpénzből finanszírozott beruházásnál alapvető követelmény, hogy a kormány ne titkolózzon.

Szijjártó Péter büszkén jelentette be, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a szerződésmódosításokat. A kormány korábban azt ígérte, hogy a brüsszeli zöld lámpa után ismerheti meg a közvélemény a részleteket, így elvárjuk, hogy a szokásostól eltérően ezúttal érdemi választ kapjunk. A magyar embereknek joguk van tudni, hogy a 7 éves csúszásnál járó beruházás költségnövekedését az orosz vagy a magyar fél viseli-e és mennyi pluszköltség merült föl. Az se mellékes, hogy az orosz hitelt mikor kell elkezdeni visszafizetni, és változott-e a kamatozás. Tartunk tőle, hogy a módosítások nem a magyar, hanem az orosz érdekeket szolgálják.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.