2023. május 26., péntek 13:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Varju László: Orbán és Szijjártó piszkos alkuja miatt fizetjük az európai ár sokszorosát a gázért

    Hiába ment már 30 euró alá is a gáz világpiaci ára, a kormány idén több mint kétszer annyiért, 65-70 euró körül veszi a gázt az oroszoktól, és már jövő évre is szerződésben fixálta le 50 euróért.

Az Árnyékkormány szerint Orbán és Szijjártó megint rosszul spekulált a magyarok pénzével, miattuk fizetjük az európai ár sokszorosát a gázért. Már 2022-ben is csúcsáron vettek gázt az oroszoktól, úgy látszik, az elkövetkező két évre sem sikerült jobb üzletet kötniük. Miattuk ilyen magas a rezsiár, miattuk kell a hétszeres rezsiemelést fizetnünk, miattuk van orbáni infláció, miattuk élünk rosszul. Velük ellentétben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörjük az inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.

Varju László
Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.