2023. május 26., péntek 16:11

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - A KEP törzsasztal fóruma a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tanácstermében

    A KEP 2023. évi Közgyűlését 2023. május 25-én tartotta meg a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár földszinti tanácstermében, melynek záróeseménye prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP és a Költségvetési Tanács elnökének előadása volt a 2023. évi gazdasági kilátásokról a törzsasztal fórum keretében. A világ- és a magyar gazdaság, államháztartás 2023. évi kilátásait elemző előadás aktuális információkat mutatott be a világgazdaságról, az orosz-ukrán konfliktus hatásairól, a világgazdaságot fenyegető legjelentősebb – gazdasági, környezeti, geopolitikai, társadalmi és technológiai – kockázatokról. Bemutatta a kínai exportnövekedést, a világkereskedelem fő változásait, és kitért a gáz ár növekedésére is. Ezek mellett beszélt Magyarország energiafüggőségéről, a gazdasági növekedés és az infláció alakulásáról a világban. Az előadásban vázolta a magyar GDP és az államadósság GDP arányos alakulását is napjainkig. Rövid elemzést adott a 2024. évi költségvetési tervezetről is, valamint a Költségvetési Tanács ezzel kapcsolatos állásfoglalását is ismertette.
További részletek a KEP honlapján érhetők el.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.