2023. május 31., szerda 16:57

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1.rész)
    Budapest, 2023. május 31., szerda (OS) - 200 millió forintos kormányzati támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabéteszes gyermekekkel foglalkozó szervezetek

    Magyarországon több ezer gyermek él 1-es típusú cukorbetegséggel, amely egy olyan veleszületett anyagcserezavar, ami állandó kontrollt igényel. A kormány kiemelten figyel rájuk, hiszen fontos, hogy az érintett gyermekek is biztonságban élhessenek, ők és családjuk minden információt megkapjanak a diabéteszről, valamint az életminőségük javulását elősegítő teendőkről. Ezt szolgálja az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatok támogatását célzó 200 millió forintos keretösszegű pályázat is, amelyre civil szervezetek jelentkezhetnek 2023. június 30-ig.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Családokért Felelős Államtitkársága által kiírt pályázat célja az, hogy az 1-es típusú diabétesz jellemzői, a kezelés lehetséges módja a lakosság széles körében ismertté váljon, így az érintetteket ne érje hátrányos megkülönböztetés, és lehetőségeik tovább bővüljenek.

Az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatok támogatását célzó pályázatot immáron 4. alkalommal hirdette meg a családokért felelős államtitkárság.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.