2023. május 31., szerda 16:58

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2.rész)
    Budapest, 2023. május 31., szerda (OS) - 200 millió forintos kormányzati támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabéteszes gyermekekkel foglalkozó szervezetek

    Ennek eredményeképpen számos kiadvány, tájékoztató anyag, tartalom jelent meg, amelyek segítségével az érintett családok, valamint már a legkisebb kortól a gyermekek is pontos, hiteles és számukra is érthető információhoz juthatnak az 1-es típusú cukorbetegségről, például a megfelelő étrendről, a vércukorszint mérésének módszereiről, az inzulinpótlást segítő eszközök használatáról.

2023-ban is olyan civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek alapító okiratukban, alapszabályukban 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási alapfeladatokat és célokat rögzítettek. A pályázati kiírás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján érhető el. Egy pályázó legfeljebb 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhet. A tavalyi pályázaton 20 szervezet nyert el támogatást.

     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.