2023. június 1., csütörtök 16:10

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. június 1., csütörtök (OS) - Az Európai Parlament ma határozatot fogadott el a lőszergyártás támogatásáról szóló jogszabály tervezetéről. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hangsúlyozta, az Európai Unió korszakhatárhoz érkezett, a tagállamok nem halogathatják tovább a védelmi ipar reagálóképességének megerősítését.

    Gál Kinga szerint Európa védelmi képességei nem gyengülhetnek az Ukrajnában zajló katonai konfliktus miatt. "Magyarország támogatja az európai védelmi infrastruktúra bővítését és megerősítését. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk a szomszédos Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus mielőbbi lezárása iránt, és továbbra sem szállítunk fegyvereket Ukrajnába" - szögezte le a képviselő.

Gyürk András szerint a mai biztonságpolitikai környezetben elengedhetetlen, hogy Európa rendelkezzen azokkal a védelemipari kapacitásokkal, melyek lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű lőszerkészlet folyamatos és biztonságos előállítását, ezáltal a polgárok védelmét. “Végre Brüsszel is felismerte, hogy ehhez legfőképpen a bürokratikus terhek csökkentésére, új gyártókapacitások létrehozására, valamint célzott és egyszerűen hozzáférhető pénzügyi támogatásra van szükség.  Szintén fontos, hogy ezek a szabályok a jövőben elkészülő magyarországi lőszergyár működését is segíteni fogják" - hangsúlyozta a Fidesz EP-képviselője.
     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.