2023. június 5., hétfő 08:41

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. június 5., hétfő (OS) - Túri Anikó: A vállalati kötvények és a befektetési alapok újraszabályozása

    A 2023-as tavaszi parlamenti ülésszak végével, készülve az őszi törvénykezési munkára, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium pénzügyi szabályozási területe – összhangban az Uniós pénzügyi szabályozási stratégiával – a vállalati kötvények és a befektetési alapok vonatkozásában új szabályozási koncepciót dolgoz ki, fogalmazta meg Túri Anikó államtitkár.
Ez a felülvizsgálati munka kiterjed a vállalati kötvénypiacok tekintetében hatályos rendelkezésekre, ideértve a kibocsátókra és a kitettségek minősítésére vonatkozó szabályokat, továbbá a környezetileg fenntartható célok finanszírozására irányuló "zöld" kötvényre vonatkozó rendelet-tervezetet.
A befektetési alapok esetében, az értékpapír alapokra fókuszálva az átláthatóság és az összehasonlíthatóság erősítése lesz a szabályozás középpontjában.
Mindezek mellett az ESG, azaz a környezeti, társadalmi és irányítási kockázatok feltérképezésére és kezelésére irányuló rendelkezések is felülvizsgálatra kerülnek a pénzügyi szabályozásért való felelősség keretében.
A fenntarthatóságot előtérbe helyező tagállami szintű szabályozás lehetőségeinek feltérképezése egy olyan hiánypótló kezdeményezés, amely tovább fogja erősíteni a pénzügyi rendszert.
    
     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.