2023. június 6., kedd 14:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. június 6., kedd (OS) - Gyorsul az elszegényedés Magyarországon

    A lakosság az elszenvedője a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, az élelmiszer- és lakáskiadások is súlyosan emelkedtek. Előbbi 40%-kal, utóbbi pedig 26,3%-kal drágult. Az elszegényedés folyamatosan gyorsul, mára pedig szinte megállíthatatlannak tűnik. A fizetések sem tudnak lépést tartani az árak emelkedésével, ezt támasztja alá az is, hogy a reálkeresetek hónapról hónapra 7%-kal csökkennek, a mediánbér pedig már 20%-kal ér kevesebbet, mint egy éve.

A héten kiderült, nagy valószínűséggel nem lesz évközbeni nyugdíjkorrekció, pedig erre hatalmas szükség lenne, hiszen a januári nyugdíjemelést már bőven felemésztette az inflációt. A kormány az adóemelés és a sarcok kormánya, hiszen a megtakarításokra is kivetettek újabb adókat, valamint a gyógyszeradóval - mely akár 40% is lehet - csak azt érik el, hogy még nagyobb gyógyszerhiány lesz hazánkban.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.