2023. június 7., szerda 10:06

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért közleménye
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Klímaadaptációs célú vízgazdálkodás, avagy fókuszban a tudatos és fenntartható vízhasználat Az éghajlatváltozás jelenségét ma már saját bőrünkön érezzük, hiszen az elmúlt években az olyan extrém időjárási jelenségek, mint az aszályok, hőhullámok vagy éppen a villámárvizek közvetlen környezetünkben is egyre gyakoribbá váltak. Keserű tapasztalatok sokasága igazolja, hogy a klímaváltozás hatásainak lehetőség szerinti mérséklése és a változó körülményekhez való minél eredményesebb alkalmazkodás mindannyiunk közös érdeke.

    Az északkelet-magyarországi régióban e törekvések egyik élen járó kezdeményezéseként valósul meg a Miskolci Egyetem vezetésével a LIFE-CLIMCOOP projekt, melynek egyik fő célja ösztönözni a települések és helyi vállalkozások együttműködését a klímaváltozáshoz való sikeres adaptáció érdekében. A projekt egyik alapvetése, hogy a köz- és magánszféra közötti partnerségek kialakulása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a települési szereplők összefogva eredményesebben tudjanak fellépni az éghajlati kockázatok csökkentése és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképesség növelése érdekében.
A klímaadaptációs célú közös fellépés egyik fő eszköze az úgynevezett Water Stewardship, amely egy vállalati szférából származó koncepció. Lényege röviden, hogy a vállalatok a saját termékeik életciklusában érintett szereplők bevonásával igyekeznek minél hatékonyabb vízgazdálkodást megvalósítani.
További részletek a projekt honlapján olvashatók.
     Kiadó: KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.