2023. június 7., szerda 11:42

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Túri Anikó: a lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő "alvópénzeket"

        A Kormány döntésének megfelelően a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP- kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, "bennragadt" összegeket.
     Az államtitkár kiemelte, hogy az intézkedés eredményes és hatékony volt, így az jelentősen járult hozzá a turizmus és a vendéglátás megerősítéséhez, ugyanis a lakosság a korábban tapasztalt 100 milliárd forintnyi "alvópénz" közel 90 százalékát használta fel a megadott határidőig.
     A Kormány köszöni a lakosság együttműködését, hiszen közreműködésükkel megközelítőleg 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba, ezáltal a magyar gazdaságba. Ez a mostani háborús időkben érdemben segíti a munkahelyek és a családok megvédését.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.