2023. június 7., szerda 18:31

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Ma délelőtt az Európai Parlamentben magyar rektorok, kutatók és diákok nyilvános meghallgatás keretében mondták el  véleményüket az Európai Bizottság diszkriminatív eljárásáról a modellváltó egyetemek Erasmus+ és Horizont Európa programjaiból való kizárás kapcsán.

    Gál Kinga a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke felhívta a figyelmet: "A Fidesz európai parlamenti delegációjának célja az elmúlt évek sorozatos igaztalan támadásai során hazánk ellen egyértelmű volt: biztosítani a hiteles, tényalapú, első kézből származó információkat az érintett ügyekről. Ma sem teszünk mást. Jogos elvárás, hogy olyan komoly, diszkriminatív és minden alapot nélkülöző döntések során, amelyek a magyar egyetemek kétharmadát, így mintegy 180.000 hallgatót kirekesztenek az Erasmus és a Horizont programokból, mérlegeljék a tényeket is. Ezen intézmények véleményét figyelembe sem vették. Ezért hívtuk ma meg úgy az érintett egyetemek rektorait, kutatóit, mint a magyar diákság képviselőit, hogy első kézből tájékoztassák az uniós döntéshozókat a kialakult helyzetről. Elfogadhatatlan, hogy a magyar kormányt békepártisága, migráció- és gender-ellenessége miatt zsaroló brüsszeli álláspont az ártatlan egyetemi világot büntesse."


     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.