2023. június 8., csütörtök 09:07

A KIM Innovációért és Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - Társadalmi felelősségvállalási program indul a szakképzésben

    A Debreceni Szakképzési Centrum karitatív jógyakorlatainak mintájára társadalmi felelősségvállalást ösztönző országos program indul a szakképzésben. A kezdeményezés célja, hogy a diákok szakmai tudásuk mellett karitatív szemléletüket is erősítsék. A debreceni modellprogram részeként az építőiparban tanuló diákok egy hospice ház kórtermeinek kifestésében vettek részt szakmai gyakorlat keretében. Az eseményen Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára is jelen volt és segédkezett. A modellprogram kapcsán kiemelte, a minisztérium a debreceni jógyakorlatot a következő tanévben országosan szinten is szeretné megvalósítani.

A Debreceni Szakképzési Centrum elkötelezett azáltal, hogy a tanulók számára olyan lehetőségeket biztosítson, amelyek révén nemcsak szakmai ismereteket szerezhetnek, hanem felelősségteljes és érzékeny emberekké is válnak. Az új karitatív modellprogram célja, hogy a versenyképes tudás megszerzése mellett ösztönözze a diákokat a segítségnyújtásra és a társadalmi részvételre, miközben erősíti a szakképzés által nyújtott gyakorlati tudást. Ezen célkitűzésnek az egyik modellprogramja a Debreceni Hospice Ház Alapítvány épületének festése és felújítása.  

     Kiadó: KIM - Innovációért és Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.