2023. június 8., csütörtök 15:38

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - A munkavállalók egészsége vagy az ázsiai akkugyártók profitja ér többet a kormánynak? – A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul Nagy Márton miniszterhez

    Többtucatnyian lettek rosszul néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban mérgező anyagok belélegzése miatt. A havária hétfőn a gyár Elektród nevű részlegében történt. A mérgezést szenvedett munkások hánytak és hasmenésük volt, többeknek kiütésük lett. Sajtóinformációk szerint az érintettek védőfelszerelés nélkül dolgoztak többek között olyan veszélyes nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően jelentkeztek náluk a mérgezésre utaló tünetek. Mindezek tetejében még a bérüket sem kapták meg hetek óta. A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul a munkavédelemért felelős Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez.

Nem ez az első alkalom, hogy az Orbán-kormány által racionális ok nélkül, százmilliárdos állami ráfordításokkal Magyarországra telepített akkumulátoripar magyar embereknek okoz tömeges egészségkárosodást. A gödi akkumulátorgyárban az elmúlt 3 évben közel 40 súlyos munka- és környezetvédelmi szabálytalanság történt. A munkahelyi balesetek pontos számát – jogellenesen – titkolják, de lehet tudni, hogy már haláleset is előfordult.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.