2023. június 19., hétfő 19:09

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. június 19., hétfő (OS) - Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre, HQ MND-C) és támogató eleme "Strong Bastion 23" nemzetközi gyakorlatot hajt végre, amelynek keretében megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani 2023. június 19-30. között a Székesfehérvár, Alba Regia laktanya - Letenye, határátkelő útvonalon.

A konvojokat - többek között - katonai konténerszállítók és rakodógépek, katonai teherautók és terepjárók, páncélozott harcjárművek, könnyű gyalogsági járművek és katonai buszok alkotják, katonai rendész felvezetéssel és zárással.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium