2023. június 27., kedd 09:57

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. június 27., kedd (OS) - A Momentum elérte, hogy havi 40 000 forinttal emelkedjen az SZTE PhD hallgatóinak havi ösztöndíja

    A Momentum 1 éves munkájának köszönhetően emelkedni fognak a PhD hallgatók ösztöndíjai a szegedi egyetemen – jelentette be Halász Noémi, a Momentum szegedi alelnöke.

"Felsőoktatási fórumot tartottunk, egyeztettünk hallgatókkal, határozatjavaslatot adtunk be a Parlamentbe… Majd amikor a Fidesz leszavazta a javaslatunkat, Szegeden a kuratórium elnökéhez fordultam, hogy saját keretből vessenek véget ennek a tarthatatlan helyzetnek" – írja Halász azzal kapcsolatban, hogy ő, Tóth Endre, valamint Szabó Szabolcs, a Momentum országgyűlési képviselői hogyan próbálták meg elérni az ösztöndíjak emelését. Halász szerint azért van szükség az emelésre, mert az utóbbi években a különböző tudományterületeken a doktoranduszok száma visszaesett és az ösztöndíjak emelkedése messze elmaradt az inflációtól.

Halász Noémi elmondta, hogy tegnap az SZTE Szenátusa megszavazta a kiegészítő ösztöndíjak létrehozását, amely szeptembertől életbe is lép. Ez azt jelenti, hogy sikerült elérniük, hogy a szegedi egyetemen minden PhD hallgató minimum havi 40 000 forint plusz ösztöndíjat kapjon.

Bejegyzése végén a Momentum politikusa hozzátette: "Ez a példa azt is jól szemlélteti, miért fontos, hogy ki merjünk állni magunkért! Azt gondolom, hogy ez a siker köszönhető az összes PhD hallgatónak, aki eljött a felsőoktatási fórumunkra, aki kiállt magáért, és aki vállalta, hogy kiáll a többiekért is!"

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.