2023. június 27., kedd 16:25

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. június 27., kedd (OS) - A Fidesz ajánlata a Hamzsabégi sétány mellett lakóknak: fák helyett vegyianyag-szállítás -

    A Fidesz továbbra se mondott le arról a tervéről, hogy a Hamzsabégi sétányon a fák helyén veszélyes kínai vegyianyagokat szállítsanak tehervagonokban. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja továbbra is mindent megtesz, hogy ne valósulhasson meg ez az őrült terv.

Amennyiben a kormány megvalósítja veszélyes tervét, és valóban kínai vegyi anyagok elosztóközpontjává teszi Magyarországot, akkor fel fog értékelődni a BILK - Budapesti Intermodális Logisztikai Központ szerepe. Ez azt is jelenti, hogy a vegyi anyagokkal megpakolt szerelvények a BILK-et elhagyva a Hamzsabégi sétány mellett haladnak majd tovább nyugatra, ami a tervezett Déli Körvasút nyomvonala.

Bebizonyosodott, hogy a Déli Körvasutat tudatosan úgy tervezi a kormány, hogy a 3. és 4. vágányt a teherforgalom kiszolgálására használják. Ne legyenek illúzióink, a Fidesz azért akarja mindenáron kivágni a Hamzsabégi sétány fáit, hogy veszélyes vegyi anyagokat szállítanak a nyomvonalon, és az sem számít, hogy az ott élőknek nem csak a zajszennyezést kell elviselniük, de ki lesznek téve a súlyosan mérgező tehervagonok kockázatainak közvetlenül az otthonaik mellett.

Kreitler-Sas Máté,
az LMP újbudai önkormányzati képviselője
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.