2023. július 5., szerda 20:44

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. július 5., szerda (OS) - Tompos Márton: Rogán államtitkárának a testvéréhez tartozik az illegális zalai gumilerakat

    Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese délelőtt számolt be róla, hogy a Zala megyei Zajdán több ezer tonnányi gyúlékony abroncs hulladék áll gazdátlanul a volt laktanya területén. A Momentum politikusának legújabb videójából kiderül, hogy a kivételes környezetszennyezésért Rogán Antal államtitkárának a testvére felelős.

A videóban Tompos az interneten elérhető cégadatok alapján mutatja meg, hogy hogyan kötődik a lerakó dr. Benkő Tamás János – közigazgatási államtitkár – testvéréhez, és kiemeli, hogy nem ez az egyetlen gumilerakata az államtitkár családjának.

"Azt látjuk, hogy van az országban több ilyen lerakat, odahozzák Ausztriából a gumikat, majd otthagyják. A környezetvédelmi hatóságok pedig ott állnak, hogy ez van, nincs pénz az elszállításra. Ez a cég pedig egyértelműen Benkő államtitkárhoz kötődik, úgyhogy meg fogom kérdezni tőle, hogy itt mégis mi a terv" – mondja a videóban Tompos.

A Momentum politikusa egy korábbi posztjában azt is megmutatta, hogy a zajdai illegális lerakó akkora, hogy az az űrből is látszik.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.