2023. szeptember 10., vasárnap 16:35

A KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 10., vasárnap (OS) - Ha Szeged és Szeptember, akkor mindenki várja, melyik reggel látja meg a hőlégballonokat a város felett. Ez az első jele annak, hogy kezdetét vette a szokásos évi SZIA, a Szegedi International Airshow. A repülőnap a felnőttek számára is érdekes, de a gyerekek egyenesen odáig vannak érte. Ez az oka annak, hogy a Karitáció Alapítvány immár hagyományosan ekkor tartja SZIA – Karitáció sport délelőttjét.

    A pénteki napon a bohócdoktorok közel 600 kilátogató gyermek számára szerveztek szórakoztató programokat. Az ovisok ügyességi sorversenyen szerezhették vissza a bohócdoktor elveszett orrát, aki így ismét vidáman tud gyógyítani. Az iskolás osztályok a Crazy 5K sportpályáján küzdöttek az erőt próbáló elemekkel. Támogatóknak köszönhetően a  bohócdokik a gyerekek energia visszapótlásáról is gondoskodtak.A csodálatos idő, az érdekes látványosságok, a jókedvű gyerekzsivaj kerek egységet alkotott.

A legnagyobb ámulatot mégis a légi látványosságok okozták, amikor repülőt toltak ki, helikopter landolt, vagy ejtőernyős szállt le a gyerekek közelében.

A szombati napon a Fogyatékosok Nappali Intézetéből az SZKT és a Karitáció Alapítvány közreműködésével olyan fogyatékkal élő fiatalok látogattak ki a rendezvényre, akik számára talán még ritkábbak az ilyen aktív programok és közösségi élmények, melyekkel Ők is részesei lehetnek az évről-évre látványosabb és mindenki figyelmét lekötő hatalmas légi parádénak.

Tudjon meg többet rólunk a Karitáció Alapítvány weboldalán keresztül.


     Kiadó: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.