2023. szeptember 13., szerda 12:05

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 13., szerda (OS) - A diákolimpiák és -versenyek történetének legtöbb érmét szerezték idén a magyar diákok

    A Szegeden megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpiával befejeződött a 2023. évi nemzetközi diákolimpiák eseménysorozata, amely ismét kiemelkedő eredményeket hozott Magyarország számára. Magyarországot a Biológiai, Csillagászati és Asztrofizikai, Filozófiai, Fizikai, Földrajzi, Informatikai, Kémiai, Matematikai és Nyelvészeti Diákolimpián és nemzetközi tudományos versenyeken képviselték csapatok.
Idén a világ legrangosabb, középiskolásoknak szóló, nemzetközi diákolimpiáin a magyar versenyzők összesen 34 érmet szereztek: négy arany-, tizenkét ezüst- és tizenhét bronzérmet az egyéni versenyeken, egy bronzérmet csapatversenyen, ketten dicséretben részesültek.
További rangos nemzetközi versenyeken és európai szintű megmérettetéseken még 11 érmet szereztek tanulóink: egyéniben két arany-, négy ezüst-, két bronzérem, egy csapat-arany- és két csapat-ezüst érem született, három tanuló különdíjban részesült.
A magyar csapatok tehát összességében idén is kiemelkedő eredményeket értek el, 2023-ban a nemzetközi diákolimpiákon, illetve nemzetközi és európai szintű versenyeken egyéniben és csapatban együttesen 45 érmet - 7 arany-, 18 ezüst- és 20 bronzérmet - szereztek, teljesítményéért 2 tanuló dicséretben, három tanuló különdíjban részesült.
A Belügyminisztérium ezúton is gratulál a tanulóknak, felkészítő tanáraiknak és a csapatvezetőknek az elért eredményekhez.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.