2023. szeptember 22., péntek 09:23

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Momentum: az államtitkár bevallotta, hogy EU-s pénzből épített ingatlanban él

        Tompos Márton, és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői szerdán számoltak be róla, hogy Mayer Gábor, jelenlegi államtitkár egy olyan ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint, amelyet EU-s pénzből építettek “rekreációs központnak" még 2014-ben. Most a Momentum politikusai telefonon keresték fel az államtitkárt, hogy tisztázzák, családjával valóban ebben az ingatlanban él-e.
     Tompos és Hajnal videójukban felhívják Mayer Gábort, aki egyértelműen kijelenti nekik, hogy családjával ebben a “Lilahegyi Rekreációs Központban" lakik most. "Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot" – magyarázta a videóban Mayer.
     Mayer szerint 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítani a projekt alapján, azonban Tompos Márton felhívta rá a figyelmet, hogy az EU-s szabály szerint erre 7 évig lett volna szükség.
     "Mégiscsak az történik, hogy egy magyar államtitkár egy uniós pénzből épített ingatlant használ családi házként. Azért ez nem a legjobb felhasználása az EU-s forrásoknak" – mondja a videó végén Hajnal.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.