2023. szeptember 22., péntek 12:26

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - A korai öröm ritkán vezet valódi megnyugváshoz

        Csütörtökön Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő bejelentette, hogy az alsózsolcára tervezett akkufeldolgozó-üzem létesítési engedélyét visszavonta a beruházó cég, helyette környezeti hatásvizsgálati eljárást indítanak.
     Az LMP-Magyarország Zöld Pártja értetlenül áll a Momentum helyi politikusának sikerkommunikációja előtt, hiszen Csöbör Katalin nem azt jelentette be, hogy a kormány felhagy az akkufeldolgozó-üzem létesítésével, hanem mindösszesen annyit, hogy környezeti vizsgálat előzi azt meg. Azt pedig tudjuk, hogy ezek a hatásvizsgálatok minden esetben kiszolgálják a kormányzati érdekeket, illetve azt is tapasztalhattuk, hogy a kormányközeli politikusok az akkugyarmatosítás oltárán saját hitelességüket is bármikor feláldozzák, ha azt az ázsiai nagytőke megköveteli, mintahogyan láthattuk az ácsi polgármester esetében is. Sajnos hazánkban az Orbán-kormány szisztematikusan építette le a környezetvédelem intézményrendszerét, azon túl a megmaradt felügyeleti szerveket is mind anyagilag, mind szakmailag ellehetetlenítette, függetlenségük megkérdőjelezhető.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.