2023. szeptember 22., péntek 16:28

A Párbeszéd - Zöldek közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Fejezze be a kormány Magyarország környezeti állapotának veszélyeztetését és az akkumulátoriparra vonatkozó szabályok lebontását! – Itt a lex akkumulátorbontó és a lex akkumulátor-díj

    Ez történt a debreceni CATL akkumulátorgyár esetében is, amikor a Vízügyi Igazgatóság szakvéleménye az üzem vízkészletekre gyakorolt negatív hatásaira hívta fel a figyelmet, Kincses Dániel igazgatót azonnali hatállyal kirúgták. Most a bátonyterenyei SungEel akkufeldolgozó működésének Nógrád Vármegyei Kormányhivatal általi felfüggesztésére, és más akkuipari üzemekre kiszabott büntetésekre reagál a hatóságok megfegyelmezésével a kormány! Ennyit a szigorú szabályok szigorú betartatásáról, amit a kormány hangoztat az akkumulátoripar kapcsán. A szabályokat igazítják az akkumulátoriparhoz, nem pedig fordítva! A cinizmus csúcsaként ráadásul a módosítást az ukrajnai háborúra és a háborús vészhelyzetre hivatkozással vezetik be. És ez a szabályozás persze jól jön a környezetszennyező NER-es cégeknek is, a falut sárlavinával elöntő recski bányának, vagy az akkumulátorhulladékot tömegesen szabálytalanul eltüntető, Tiborcz Istvánhoz köthető Éltex Kft.-nek is! Ugyanez történik a kiterjesztett gyártói felelősség szabályainak 435/2023. (IX:21.) kormányrendeletben való megváltoztatásánál is.

     Kiadó: Párbeszéd - Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.