2023. szeptember 22., péntek 19:07

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Világpremier az Adolph Zukor Filmfesztiválon - Hollywood mogul háborúi - Dokumentumfilm Adolph Zukorról

    A Mátészalkán zajló Adolph Zukor Filmfesztivál, amely a Paramount Pictures 150 évvel ezelőtt született megalapítója előtt hajt fejet, egy világpremiernek is otthont adott. Itt mutatták be James Forsher, ismert amerikai dokumentumfilm rendező hatrészes új filmjének első, eddig elkészült epizódját. A Hollywoodi mogul háborúk című dokumentumfilm Adolph Zukor munkásságát dolgozza fel. Eredeti, eddig nem látott Adolph Zukor-interjúkat tartalmaz, korabeli filmrészleteket, dokumentumokat mutat be, Jim Zukor, az unoka beszél nagyapjáról és megszólal benne több amerikai filmes személyiség mellett Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke is. A film végső köszönetlistáján jelzi, hogy magyar részről az Origó Filmstúdió és a Magyar Hollywood Tanács járult hozzá tevékenyen a film elkészítéséhez. A filmepizód első amerikai szakmai megmérettetése a januári Sundance fesztiválon lesz.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.