2023. szeptember 27., szerda 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 27., szerda (OS) - DK: Súlyos válságba került a magyar idegenforgalom, nincs mit ünnepelni a Turizmus Világnapján

    Ma, szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy elősegítse a turizmus vezető gazdasági ágazattá válását. Sajnos hazánkban nincs mit ünnepelni: a magyar idegenforgalom súlyos válságba került, amelynek jelei idén nyáron, különösen a Balatonnál mutatkoztak meg az üresen kongó strandokon és vendéglátóhelyeken.

A Demokratikus Koalíció szerint egy szociáldemokrata kormánynak az emberek államában a hónapról hónapra gürcölő magyarok üdülését kell támogatnia, nem a milliárdos elit luxusszállodáit és magánstrandjait. Az orbáni infláció miatt a magyar szállodák és vendéglátóhelyek megfizethetetlenné váltak az emberek többsége számára, miközben az Orbán-kormány által pénzelt milliárdos elit kisajátította magának a Balaton legszebb partjait, hogy luxusszállodákat, luxuslakásokat építsenek rájuk. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, luxusszállodák és magánstrandok helyett megfizethető üdülőhelyeket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Varju László, a DK országgyűlési képviselője, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter
Kovács Miklós, az Új Köztársaságért Alapítvány gazdaságpolitikai műhelycsoport turisztikai csoportjának vezetője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.