2023. október 12., csütörtök 19:17

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. október 12., csütörtök (OS) - Hazatér a Leopard

    2023. október 3. óta szolgálta a harmadéves honvédtisztjelöltek gyakorlati oktatását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Honvédtisztképző és Hadtudományi karán az a Leopard 2A4HU harckocsi, amely ma visszatér anyaalakulatához, ezért: megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár október 12-én este 20 és október 13-án hajnali 1 óra között technikai átcsoportosítást hajt végre a Tata-M1-M0-M5 autópálya bevezető szakasza – Budapest X. Könyves Kálmán krt. – Hungária krt. – Hős u., majd vissza a Hős u. – Pongrác út – Kerepesi út - Veres Péter út - Szabadföld út - 3-as út - M0 autó út-M1-Tata útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai technikai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a fent említett útvonalon közlekedőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

 A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.