2023. október 23., hétfő 09:06

A Párbeszéd-Zöldek közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. október 23., hétfő (OS) - A szabadságunk és a jövőnk a tét

    A szabad gondolkodás és oktatás, a megbecsült pedagógus, a fóliázatlan könyv vagy éppen a magas szintű egészségügy ugyanúgy alapja egy élhető jövőnek, mint az, hogy nem leszünk az elnyomó Moszkva telephelye, és nem leszünk Peking gyarmata sem. Nem függhetünk a méregdrágán ránk kényszerített orosz fosszilis energiától, nem lehetünk környezet- és egészségkárosító akkumulátorgyarmat, nem irthatjuk ki a NER-luxuskomplexumok miatt a fákat, a nádasokat, nem tehetjük tönkre a vízkészletünket! Orbánék nem árusíthatják ki, nem szennyezhetik be Magyarországot!

A kormánnyal szemben mi, zöldek pontosan értjük a ma világát, és valós válaszaink vannak a kihívásokra. Október 23-a üzenete számunkra az, hogy az elengedhetetlen politikai rendszerváltás csak egy valódi, igazságos zöld átmenet keretei között valósulhat meg. Budapest zöld főpolgármestere, Karácsony Gergely és a legalkalmasabb magyar európai parlamenti képviselőjelölt, dr. Jávor Benedek vezetésével ezért dolgozunk a nemzet fővárosában, az önkormányzatokban, és ezért dolgozunk Európában. Hisszük, hogy visszanyerjük a szabadságunkat, hisszük, hogy a jövőnk zöld lesz!

Szabó Rebeka és Tordai Bence, a
Párbeszéd-Zöldek társelnökei, országgyűlési képviselői

     Kiadó: Párbeszéd-Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.