2023. október 29., vasárnap 17:27

JAVÍTÁS - OS - A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. október 29., vasárnap (OS) - Javítás A MÚOSZ tiltakozik a nemzetközi fotókiállítás nézőinek korlátozása miatt című anyagunkban tévesen chilei meleg idősotthon lakóiról írtunk. Helyesen:fülöp-szigeteki. A szöveget megismételjük.

    A Magyar Újságírók Országos Szövetsége tiltakozik Csák János miniszter döntése ellen, amellyel megtiltotta, hogy a World Press fotókiállítást a 18 évnél fiatalabbak látogathassák. Egy politikai hecckampánynak szinte első szóra bedőlve, a kormány egyik tagja megfosztott minden 18 évnél fiatalabb magyar állampolgárt attól, hogy megtekinthesse a világ legrangosabb fotókiállítását, amely egyébként a világon mindenütt szabadon látogatható. A hivatkozás a gyermekvédelmi törvény. A 2021. évi LXXIX. törvény 6/A. §-a úgy fogalmaz, a gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg."
A Mi Hazánk politikusa már korábban jelentős példányszám növelést ért el azzal, hogy bedarált egy, szerinte a homoszexualitást népszerűsítő könyvet. A törvényben a kritikus mondatrész, amire hivatkozott Dúró Dóra a World Press kiállítás kapcsán, hogy abban egyértelmű a homoszexualitás megjelenítése. A MÚOSZ nem álszent, és nem gondoljuk, hogy a fülöp-szigeteki meleg idősotthon lakóit bemutató fotósorozat megnézése után bármelyik látogató
    
     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.