2023. október 29., vasárnap 17:28

JAVÍTÁS - OS - A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. október 29., vasárnap (OS) - A MÚOSZ tiltakozik a nemzetközi fotókiállítás nézőinek korlátozása miatt - javított változat

    kedvet kapna a nemi identitása megváltoztatásához.

De nem ez a hely és alkalom a törvényről újra nyitni a vitát, pedig látható, több az okozott kár, mint a remélt haszon. A MÚOSZ most az eljárás módszere és üzenete miatt tiltakozik.

Úgy döntött a kormány minisztere, hogy inkább ne lássanak a 18 évnél fiatalabbak egyetlen képet sem abból a tárlatból, amely a fotóriporterek legrangosabb nemzetközi seregszemléje, ahelyett, hogy az általuk veszélyesnek ítélt képeket tették volna olyan helyre, ahova csak a születés dátumát igazolva léphettek volna be a látogatók. Bár ez is súlyosan sértette volna a látogatók tájékozódási jogát, de nem totális tiltást jelentett volna.

A melegellenes kampányok eszközévé vált a kormány. Már a művészet sem számít, elég egy kis provokáció, és beindul a tiltás, a cenzúra kormányzati gépezete.


     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.