2023. október 31., kedd 09:33

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. október 31., kedd (OS) - A KEP Törzsasztal fóruma a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tanácstermében

        A KEP 2023. október 26-án tartotta meg a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár földszinti tanácstermében Törzsasztal fórumát, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezés volt.
     A fórum moderátora, prof. Dr. Marinovich Endre a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgató helyettese volt, aki röviden méltatta az 1956-os eseményeket, majd felkérte Dr. Rácz János PhD előadót, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos munkatársát előadása megtartására. Az előadás különleges címe - Az 1956-os forradalom és szabadságharc az angolszász sajtóban – és tartalma eltért a megszokottaktól. Az előadó bemutatta a Sztálin halálától a forradalom kitöréséig tartó időszak főbb eseményeit, az egy időben zajló szuezi események hatását a magyar forradalomra, és hű képet adott a forradalom napjainak sajtóeseményeiről. Az előadásban kiemelte a legfontosabb tudósítókat és azokat a híreket, melyekkel a világsajtóban hírt adtak a forradalmi napok eseményeiről. Ezek mellett kitért a forradalom idején tartó melbourne-i olimpiára és D. N. Pritt angol jogász és író Nagy Imre perről szóló írására is.
     További részletek a KEP honlapján érhetők el.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.