2023. november 17., péntek 13:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 17., péntek (OS) - A kormány tágra nyitja a kapukat félmillió EU-n kívüli vendégmunkás előtt

    A Demokratikus Koalíció aggodalma beigazolódott: azok után, hogy Orbán Viktor már tavasszal arról beszélt, hogy 500 ezer új munkást akar látni Magyarországon, kiderült: a Fidesz csak trükközött a korábbi vendégmunkás törvény visszavonásával. Az új vendégmunkás törvényben a kormány nem megtiltja és nem korlátozza a vendégmunkát, hanem külön bejáratú kormányzati biznisszé teszi, méghozzá korlátlanul. Az új törvény alapján, ha egy kormány által idehívott multinacionális óriásvállalat kormányközeli munkaerő-közvetítőcégeken keresztül akar ide alulfizetett és kiszolgáltatott vendégmunkásokat hozni, akkor a határ a csillagos ég, semmilyen korlátozás nem lesz érvényben.

A Demokratikus Koalíció számára emberileg, politikailag és világnézetileg is elfogadhatatlan az új vendégmunkás törvény. Gyomorforgatónak gondoljuk, hogy a magyar kormány nem jólfizetett magyar munkaerővel akarja megoldani az egyébként saját maga által okozott gazdasági gondokat, hanem alulfizetett és kiszolgáltatott EU-n kívüli vendégmunkások korlátlan betelepítésével. Elég volt abból, hogy a multinacionális nagyvállalati profit diktálja a magyar törvényeket, ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Varga Ferenc

Bér- és munkaügyi árnyékminiszter

Varga Ferenc sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.