2023. november 20., hétfő 14:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - Árnyékkormány: A kormány a multiknak tett szívességet a 4500 kisbolt csődbe kergetésével

    Újabb rekord dőlt meg az Orbán-kormány alatt: a KSH friss adatai szerint idén egy félév alatt kétszer annyi kisbolt zárt be, mint eddig egy év alatt összesen. Ez azt jelenti, hogy év végére akár 9000 kisbolttal kevesebb lehet az országban.

Az Árnyékkormány szerint ezzel Orbán megint a milliárdos elitnek kedvez, és a gürcölő magyarok, a kisboltosok és kisvállalkozók járnak rosszul. A multiknak adókedvezményeket adnak, a legkisebbeket pedig a sorsukra hagyják a megélhetési válság közepén. Európa-rekorder orbáni infláció, csökkenő reálbérek, 4500 bezárt kisbolt egy félév alatt: ez a 13 éven át tartó elhibázott gazdaságpolitika eredménye. Magyarországnak szociáldemokrata fordulatra van szüksége, hogy válság helyett európai jólétben éljünk: erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, multiknak adott adókedvezmények helyett támogatásokat a kisvállaltoknak, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Dr. Dávid Ferenc
Gazdasági árnyékminiszter  
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.