2023. november 20., hétfő 15:33

A Rákóczi Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - A hazai felsőoktatásban tanuló magyar diaszpóra ösztöndíjas fiatalok a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban találkoztak a hétvégén. A KKM által működtetett Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramban résztvevő hallgatók közül 150-en érkeztek a találkozóra, akik a világ 25 országának magyarságát képviselték.

    November 17-19. közötti hétvégén a KKM Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram támogatásával a magyarországi felsőoktatásban tanuló diaszpóra fiatalok találkoztak. A nagyvilág különböző pontjairól érkező magyar származású fiatalok az ország más-más egyetemein és szakjain tanulnak. A találkozó a Zemplén fővárosában, Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban (www.rakoczihotel.hu) valósult meg azzal a céllal, hogy az ösztöndíjasok közvetlen kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással, illetve a KKM Balassi ösztöndíjprogramjának támogatásával hazánkban tanuló Kárpát-medencei társaikkal.

Az eseményt november 17-én, pénteken 18 órakor Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke nyitották meg.

Panyi Miklós államtitkár kiemelte: Az itt jelenlévő egyetemisták azokban az években, amikor itt tanulnak Magyarországon magyar nyelvet is tanulnak, valamint az ittlétükkel megismerik azt a kulturális pezsgést, kulturális kapcsolódást, amit több ezer kilométerről nincs lehetőségük megtapasztalni.  

     Kiadó: Rákóczi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.