2023. november 20., hétfő 15:33

A Rákóczi Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) -

Lengyel Miklós államtitkár megjegyezte: A KKM kiemelten fontosnak tartja olyan programokat szervezni a tárca által koordinált ösztöndíjprogramok résztvevőinek, amelyek az ország történelmének, tájainak, társadalmi, tudományos és kulturális életének megismerését segíti.  A Diaszpóra Hétvégi Tábor ezt a célt szolgálja, erősíti a diaszpórában élő fiatalok Magyarországhoz fűződő kötelékét.

Csáky Csongor elnök úr elmondta: A résztvevő fiatalok a világ különböző pontjain születtek, és az egyetemi tanulmányaik miatt érkeztek haza az óhazába, Magyarországra. A fiatalok minden év novemberében egy hosszúhétvégét töltenek el együtt Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban elsősorban a kapcsolataik építése céljából.
Az rendezvény közel 150 fiatal részvételével valósult meg.

Az eseményt a Rákóczi Szövetség a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, illetve a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben valósította meg. A hétvége programjában szakmai, kulturális és szórakoztató programok egyaránt megtalálhatók voltak.

Kiadó: Rákóczi Szövetség