2023. november 20., hétfő 16:49

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - Minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez

        Ma tartjuk a Gyermekjogok Világnapját, mely nap emlékeztet bennünket arra, hogy minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez. Ezen a napon, 1959-ben fogadták el a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, 1989-ben a gyermekjogok nemzetközi konvencióját, amelyhez Magyarország is csatlakozott 1991-ben.
     Össztársadalmi felelősségünk, hogy minden gyermeknek garantáljuk az egészséges testi és lelki fejlődéshez való jogát, valamint a megfelelő gondoskodást.
     Sok még a teendő, hiszen még mindig vannak éhező gyerekek az országban, ami elfogadhatatlan, és szükségszerű a családi pótlék emelése. Szintén fontos számon tartani, hogy még mindig vannak olyan gyermekek, akiket a családon belül bántalmaznak. Ezekre az esetekre nagyobb figyelmet és erőforrásokat kell fordítani. Az LMP továbbra is követeli a jelzőrendszer megerősítését annak érdekében, hogy időben észlelhessük és segíthessünk azoknak a gyermekeknek, akik veszélyeztetettek lehetnek.
     A digitális világban való növekvő jelenlét miatt az LMP támogatja a TikTok alkalmazás 18 év alattiak számára történő betiltását. Ez a lépés a gyermekek online biztonságát szolgálja és megelőzi a káros tartalmakhoz való hozzáférést.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.