2023. november 20., hétfő 17:36

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. november 20., hétfő (OS) - A kormányban úgy táncolnak, ahogy az ázsiai nagytőke fütyül

        A kormány részéről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arra tett javaslatot, hogy "a vállalkozások sikeressége", illetve a munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében megszűnjön a kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálat.
     Az MSZP ezt elfogadhatatlannak tartja, hiszen a magyar érdekeket a patrióta baloldali embereknek mindig védenie kell. Ha ez a javaslat elfogadásra kerül és életbe lép, akkor innentől minden megelőzhető munkahelyi egészségkárosodás Semjén Zsolt és a kormánypárti képviselők lelkén fog száradni.
     Elfogadhatatlan, hogy a kormány nem fejleszteni, hanem leépíteni akarja az egészségügyet. Szomorú, hogy ezt a javaslatot is a vendégmunkásokra szabták, és a távol-keleti munkakultúrát kívánják itthon is megvalósítani.
     Itt a dolgozó magyar emberek sorsáról, életéről, egészségéről van szó. Ennek ellenére a kormányban nem a magyar érdeket védik, hanem úgy táncolnak, ahogy az ázsiai nagytőke fütyül.
     Az akkumulátorgyárak fel fognak épülni, de mindezt nem ilyen embertelen módon kellene véghezvinni, hanem a magyar dolgozók érdekeit figyelembe véve kellene döntéseket hozni.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.