2023. november 23., csütörtök 13:44

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. november 23., csütörtök (OS) - Cseh Katalin az Európai Parlamentben mutatta be a Fidesz legújabb lejárató plakátjait

        A kormánypártok ismét hazug konzultációba és lejáratásba kezdtek Magyarországon, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlamentben mutatta be, hogy milyen plakátokon terjeszti a Fidesz hazugságait, többek között Ursula von der Leyenről, a Bizottság elnökéről is.
     "Az adófizetők által finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult Magyarországon, amely személyesen a Bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az Unióról" – mondta felszólalásában Cseh, majd bemutatta, hogy hogyan is terjeszti a kormány a hazugságait a plakátokon.
     A Momentum politikusa szerint a Fidesz legújabb lejáratása egy dezinformációs hadművelet az EU ellen. "Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés.
     Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót" – tette hozzá.
     Felszólalása végén Cseh arra kérte az EU-t, hogy határozottan lépjenek fel a szégyenletes kampánnyal szemben és cáfolják a kormány hazugságait, mert mindenki felelőssége megvédeni az EU integritását.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.