2023. november 24., péntek 16:44

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 24., péntek (OS) - A Honvédelmi Minisztérium és a katonák érdekképviseleti szervezete számára Magyarország alapvető érdekei és a honvédelem felelőssége az elsődleges. Mindkét fél maximálisan elkötelezett Magyarország védelmi képességének 2010 óta töretlen és példátlan fejlődése mellett.

A veszélyek korában elsődleges feladatunk Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása. Magyarország védelmének ellátása olyan felelősség, amelyhez egyértelmű szabályokra van szükség. A hazáját védő magyar katona nem egyenruhás munkavállaló, ennek szellemében különleges jogállásuk eltér a többi jogviszonytól, a Hazáért végzett szolgálati feladataik ellátása pedig elsőbbséget élvez.
Mint eddig is, Magyarország Kormánya minden körülmények között és minden eszközzel a nemzeti érdeket szem előtt tartva dolgozik Magyarország és a magyar nemzet érdekében. Ugyanezt teszi az átalakuló Honvédszakszervezet a katonák képviseletének és a Haza védelmének felelősségét átérezve úgy, hogy az mind a katonák mind a nemzet érdekeit, maximálisan figyelembe veszi.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium