2023. november 24., péntek 16:46

A Országos Pickleball Szövetség közleménye
    Budapest, 2023. november 24., péntek (OS) - November közepén a csapatdöntővel zárult az idei Pickleball Országos Bajnokság. Az országszerte (Bóly, Andocs, Sopron, Budapest) megrendezett 4 fordulót követően összesen 6 kategóriában hirdettek bajnokot

    A kiélezett küzdelmek végén Takács Flóra és Szent-Andrássy Márk is rekordot döntött. Flóra junior kora ellenére ugyanis minden lehetséges kategóriát megnyerve az OB legeredményesebb játékosának mondhatja magát A junior, női egyéni, női páros és vegyes párosban is az ő nyakába került az arany. Mellette Szent-Andrássy Márk is lenyűgözőt alkotott, hiszen zsinórban negyedszer nyerte meg hibátlan teljesítménnyel a csúcs kategóriának számító férfi egyénit. A csapatdöntőt az újoncok sorát felvonultató, rendkívül taktikusan játszó soproni Lővér ATSE nyerte.
A Bajnokság győztesei:
Férfi egyéni: Szent-Andrássy Márk (Ludovika SE)
Női egyéni: Takács Flóra (Fair-way SE)
Férfi páros: Bőhm Zoltán  – Takács Attila(Fair-way SE)
Női páros: Takács Flóra – Felsőbüky Klára (Fair-way SE)
Vegyes páros: Takács Flóra – Bőhm Zoltán
Junior: Takács Flóra
A Csapatbajnokság dobogósai: 1. Lővér ATSE, 2. Fair-way SE, 3. Ludovika SE.
A pickleballt a napjainkban leggyorsabban fejlődő sportágak között említik, amely a tenisz a tollaslabda és a ping-pong (asztalitenisz) legjobb részeinek keresztezéséből jött létre.
A világszerte több mint 5 millió ember által űzött játék alapjai rendkívül könnyen elsajátíthatóak, így méltán egyre népszerűbb hazánkban is.
A  sportág szlogenje: Pickleball – Játék MINDENKINEK
     Kiadó: Országos Pickleball Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.