2023. november 24., péntek 17:33

A Jobbik - Konzervatívok közleménye
    Budapest, 2023. november 24., péntek (OS) - Jobbik-Konzervatívok: a csok valóban legyen plusz!

A Jobbik-Konzervatívok szerint egyértelműen lakhatási forradalomra van szükség Magyarországon!

A csok módosítása kedvezményes hitelt rejt magában, vélhetően kisebb költségvetési ráfordítással, mint az eddigi rendszerben. Eközben a magyar családok nagy része számára nem a hitelek, hanem a csokon belüli támogatások szintjének növelése lehetne igazi segítség, ugyanis a magyar családosok, életkezdők tízezrei szembesülnek 235 ezres fővárosi, vagy 150 ezer feletti nagyvárosi albérleti díjakkal, és ők azok, akik a leépülő lakáshitelezésnek is egyértelmű áldozatai voltak.

A kormány akkor járna el helyesen, ha nem a leghitelképesebb, szerencsésebb társadalmi csoportra "célozna" az otthonteremtés frontján, hanem például azokra, akik nem tudnak kiszabadulni az albérletből, vagy támogatott módon nem tudnak lakáscélú takarékoskodást folytatni. A kormány a forrásokat továbbá csoportosíthatná egy állami hátterű bérlakásépítési programba is, amelynek során a családok a mostani piaci árak maximum feléért minőségi lakásokba költözhetnének, majd évek múltán akár meg is vásárolhatnák azokat.

Ezt a koncepciót Mi Várunk-program néven régen letettük az asztalra, s állítjuk: a lakhatást akkor lehet rendbe tenni, ha minden érintett társadalmi csoport pozitív üzenetet kap, mégpedig olyat, amely lehetővé teszi számára a szülőföldön való boldogulást.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok